![]() XHost |
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink |
PRODUSE GASTRONOMICE DIN
CARNE DE MELC
S.C. HELIXPROD IMPEX
S.R.L
Preparatele din melci sunt deosebit de
delicioase şi atrăgătoare
CÂTEVA PREŢURI ŞI DOUĂ REŢETE
(pentru a vă face o idee!)
Restaurantele occidentale se întrec în a scoate
profit maxim din mâncărurile de melci. Dacă un crescător de
melci se bucură că a reuşit să-şi vândă carnea de
melc la un preţ de 4-5 euro pe kilogram, restaurantele, prin reţete
bine gândite pot să aibă un profit net de peste 50 de euro la
kilogramul de carne preparat ca produs gastronomic.
De obicei, românii se mulţumesc să vândă
pe piaţa europeană conserve din carne de melc. Un borcan care
conţine 70 de grame de carne conservată se vinde în occident cu 6-7
euro. Kilogramul de carne de melc conservată ajunge atunci între 80
şi 100 euro! Ca să nu mai vorbim de preparatele de cofetărie
care dublează sau chiar triplează suma.
Mai devreme sau mai târziu, va trebui să oferim
şi noi turiştilor (românii deocamdată nu-şi pot permite!)
asemenea delicatesuri. Pentru că iată câteva preţuri practicate
în occident:
-
Cochilie tradiţională cu unt şi verdeaţă (12
buc.) Preţ 4,90 euro
-
Crochetă cu pastă de melci, nuci, unt şi pastă de tomate
(12 buc.) Preţ 4,30 euro
-
Prăjitură cu carne de melc şi verdeaţă (12 buc.) Preţ 4,70 euro
Dar imaginaţia bucătarilor nu are limite.
Din ingrediente bine proporţionate ei pot face
mâncăruri care pot satisface pe oricare gurmand. Iată o
reţetă extrem de simplă care se poate prepara în 5 minute:
Felii rumenite cu carne de melc (2 persoane)
Ingrediente.
1 borcan cu carne de melc sau la alegere: melci
stropiţi cu vin alb sau ciorchini sau marinată de melci sau
tocană de melci sau casoletă de melci cu vin Sauvignon sau melci cu
cremă sau melci cu usturoi şi seu de urs
2 felii de pâine de ţară
1 căţel de usturoi rece
1 bucată de unt
Preparare.
Încălziţi la foc mic într-un castronaş
conţinutul borcanului de melci în sos
După gust, adăugaţi o lingură de
cremă rece
În acest timp, într-o tigaie rumeniţi cele
două felii de pâine
Odată rumenite cele două feţe,
frecaţi pe ele căţelul de usturoi tăiat în două
Adăugaţi carnea de melc încălzită
şi cele două felii se pot servi
Poftă bună!
Sfat: puneţi alături un pahar de vin bun de Sauvignon
Remarcă: vedeţi dumneavoastră de ce un borcan de
melci se vinde în occident cu 7 euro?
Melci în sos de vin (3 persoane, preparare 10 min)
Ingrediente.
1 borcan cu carne de melc
3 ouă
3 felii de pâine
1 căţel de usturoi, sare, piper
1 pahar de vin roşu (restul sticlei se serveşte
la masă)
A se prepara în acelaşi timp:
Încălziţi într-o cratiţă
apă, când apa clocoteşte adăugaţi paharul de vin
Spargeţi fiecare ou într-o farfurie şi
vărsaţi delicat în apa clocotită
Lăsaţi să se întărească
albuşul peste gălbenuş
Când felia este rumenită pe ambele feţe
şi frecată cu usturoi rece, puneţi în farfurie oul, carnea de
melc şi sosul
Altă sugestie:
Puteţi înlocui felia de pâine cu cartofi
fierţi în apă, sparţi cu furculiţa şi amestecaţi
cu unt
Adăugaţi oul şi carnea de melc
Poftă bună!
Remarcă: nu uitaţi să puneţi restul
de vin la masă, informând mesenii cu zâmbet larg, că aţi
făcut deja economie de o sticlă de vin folosind aceiaşi
sticlă şi la bucătărie! Cu aceiaşi galanterie, mesenii
vor mai comanda una…
Pentru
mâncăruri gustoase, ferma din Vânăta are „ingredientele” sale secrete