BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.

PRODUSE GASTRONOMICE DIN CARNE DE MELC

S.C. HELIXPROD IMPEX S.R.L

 

 

Preparatele din melci sunt deosebit de delicioase şi atrăgătoare

 

 

 

CÂTEVA PREŢURI ŞI DOUĂ REŢETE

(pentru a vă face o idee!)

 

Restaurantele occidentale se întrec în a scoate profit maxim din mâncărurile de melci. Dacă un crescător de melci se bucură că a reuşit să-şi vândă carnea de melc la un preţ de 4-5 euro pe kilogram, restaurantele, prin reţete bine gândite pot să aibă un profit net de peste 50 de euro la kilogramul de carne preparat ca produs gastronomic.

De obicei, românii se mulţumesc să vândă pe piaţa europeană conserve din carne de melc. Un borcan care conţine 70 de grame de carne conservată se vinde în occident cu 6-7 euro. Kilogramul de carne de melc conservată ajunge atunci între 80 şi 100 euro! Ca să nu mai vorbim de preparatele de cofetărie care dublează sau chiar triplează suma.

Mai devreme sau mai târziu, va trebui să oferim şi noi turiştilor (românii deocamdată nu-şi pot permite!) asemenea delicatesuri. Pentru că iată câteva preţuri practicate în occident:

-          Cochilie tradiţională cu unt şi verdeaţă (12 buc.) Preţ 4,90 euro

-          Crochetă cu pastă de melci, nuci, unt şi pastă de tomate (12 buc.) Preţ 4,30 euro

-          Prăjitură cu carne de melc şi verdeaţă  (12 buc.) Preţ 4,70 euro

 

Dar imaginaţia bucătarilor nu are limite.

Din ingrediente bine proporţionate ei pot face mâncăruri care pot satisface pe oricare gurmand. Iată o reţetă extrem de simplă care se poate prepara în 5 minute:

 

Felii rumenite cu carne de melc (2 persoane)

 

Ingrediente.

1 borcan cu carne de melc sau la alegere: melci stropiţi cu vin alb sau ciorchini sau marinată de melci sau tocană de melci sau casoletă de melci cu vin Sauvignon sau melci cu cremă sau melci cu usturoi şi seu de urs

2 felii de pâine de ţară

1 căţel de usturoi rece

1 bucată de unt

Preparare.

Încălziţi la foc mic într-un castronaş conţinutul borcanului de melci în sos

După gust, adăugaţi o lingură de cremă rece

În acest timp, într-o tigaie rumeniţi cele două felii de pâine

Odată rumenite cele două feţe, frecaţi pe ele căţelul de usturoi tăiat în două

Adăugaţi carnea de melc încălzită şi cele două felii se pot servi

Poftă bună!

 

Sfat: puneţi alături un pahar de vin bun de Sauvignon

 

Remarcă: vedeţi dumneavoastră de ce un borcan de melci se vinde în occident cu 7 euro?

 

Melci în sos de vin (3 persoane, preparare 10 min)

 

Ingrediente.

1 borcan cu carne de melc

3 ouă

3 felii de pâine

1 căţel de usturoi, sare, piper

1 pahar de vin roşu (restul sticlei se serveşte la masă)

A se prepara în acelaşi timp:

Încălziţi într-o cratiţă apă, când apa clocoteşte adăugaţi paharul de vin

Spargeţi fiecare ou într-o farfurie şi vărsaţi delicat în apa clocotită

Lăsaţi să se întărească albuşul peste gălbenuş

Când felia este rumenită pe ambele feţe şi frecată cu usturoi rece, puneţi în farfurie oul, carnea de melc şi sosul

Altă sugestie:

Puteţi înlocui felia de pâine cu cartofi fierţi în apă, sparţi cu furculiţa şi amestecaţi cu unt

Adăugaţi oul şi carnea de melc

Poftă bună!

 

Remarcă: nu uitaţi să puneţi restul de vin la masă, informând mesenii cu zâmbet larg, că aţi făcut deja economie de o sticlă de vin folosind aceiaşi sticlă şi la bucătărie! Cu aceiaşi galanterie, mesenii vor mai comanda una…

 

 

Pentru mâncăruri gustoase, ferma din Vânăta are „ingredientele” sale secrete

 

 

 

 

Inapoi

 

 

 

Acasă  Repere  Istoric  Ferma  Costuri  Munca  Produse   Meseria  Info

 

 RESTART

 

 

secretariat :  mail

© Fundaţia Tismana – 2006